DOPUNJENA BIOGRAFIJA

   Fram je rođen u Cirkusu Croatia. Osmogodišnju školu i gimnaziju završio je u Sisku, a Pedagošku akademiju u Zagrebu. Kao student boravio je nekoliko godina i u Beogradu, gdje je surađivao u "Studentu", "Beogradskoj nedelji" i "Ježu", a beogradski Dramski atelje doma omladine Vračar (DADOV) izvodio mu je kolaž satiričko-humorističkih tekstova "Majmun. kako to gordo zvuči!". Na "Ježa" se naljutio kad mu je otuđio autorska prava na uvodnu rečenicu svog satiričko-humorističkog časopisa - Proleteri svih zemalja, uozbiljite se!
   Objavljivao je u gotovo svim medijima bivše države.
   Pisati je počeo još u osnovnoj školi. U nižim razredima objavljivao je tekstove u "Smibu" i "Modroj lasti". Kao srednjoškolac, učenik gimnazije Vladimir Majder pokazivao je više afiniteta prema humoru i satiri, pa je s školskim kolegom Vladimirom Pajtlarom bio pokretač lista "Svrab", surađivao u sisačkom tjedniku "Jedinstvo", a kasnije i u "Sisačkom tjedniku" kojeg su uređivali Željko Maljevac i Đuro Gajdek.
   Odlaskom u Zagreb na studij, bio je vrli suradnik "Studentskog lista", "Poleta" i gotovo svih dnevnih i tjednih kulturno-zabavnih i informativnih tiskovina (Vjesnik u srijedu, Telegram, Studio, Arena i dr.). Surađivao je i u drugim, gotovo svim medijima bivše države, a humorom i satirom isticao se kao suradnik "Vesele večeri" Radio Zagreba urednika Ivana Gavrilovića. Bio je i voditelj radijske emisije "Sastanak u studiju 8", član Estrade Zagreb, među piscima tekstova s Nelom Eržišnik, Vikijem Glovackim i Bracom Reis. Dosta je pisao za djecu i mladež.
   Najplodnije razdoblje života proveo je u Bjelovaru, gdje je radio u nakladničkoj kući "Čvor", kao urednik humorističkog lista "Čvorak", kolumnist "Večernjeg lista" ("Večernjakova priča petkom" i feljtoni), te lokalnih medija "Glas Podravine" i "Bjelovarski list". Za matičnu bjelovarski nakladničku kuću "Čvor" trinaestak godina uređivao je i Pučki kalendar Sisačko-moslavačke županije, gdje je objavljivao radove i kao urednik.
    Za Domovinskog rata bio je glavni i odgovorni urednik "Sunjskog lista" u kojem je surađivalo pedesetak suradnika. Ubrzo je dao ostavku, jer se nije slagao s nakladničkom politikom općinskog HDZ-a, te je započeo s izdavanjem svog lista "FM-novine" oko kojeg je okupio zavidan broj suradnika.
    List je bio koncipiran kao satiričko-humorističko glasilo za ljudska prava i dugu plovidbu, ali kao mjesečnik "plovio" je nepune dvije godine,  zbog financijskih problema.
   Fram je autor desetak knjiga humora i satire, od kojih su neke objavljene i u više izdanja, kao: Vašar humora i satire, Selski divani, Cirkus Croatia, Evropsko selo roda Rvacka, Balkanijada ili idemo u paketu, Zbrda, zdola, Brzojavi i brzoglasi iz Cirkusa, Hrvatski lonac iz balkanske krčme i dr. Više od pet godina bio je redovit kolumnist Tjednika za kulturu "Hrvatsko slovo" koje mu je izdalo i knjigu.
   Fram je član Društva hrvatskih književnika (DHK). U Hrvatskom slovu pisao je humorističko-satirične priče iz balkanske zbilje, pa i šire. Objavio ih je preko 300, a objavljivao je i fotomontaže. Dok je u bivšoj državi, još kao samohrani student živio od svog pisanja, u ovoj Tuđmanovoj tvorevini "domoljubno" Hrvatsko slovo ostalo mu je dužno isplatu honorara za više od pet godina rada, što je još uvijek sporni predmet Trgovačkog suda u Zagrebu.
   Knjige su mu prevođene na mnoge jezike, a zbog oštrog pera bio je izložen mnogim opasnostima i neugodnostima, što sam ovako opisuje:
- u nemogućnosti da se na pametan način suprotstavi njegovu ubojitu peru, Frama je hrvatska kriminalna bagra iz politike i zaposlena po institucijama, proglašavala pokojnim, pokušavala lišiti poslovnih sposobnosti i predlagala prisilno psihijatrijsko vještačenje, što im nije uspjelo, pa je to ostavilo traga u njegovim satiričko-humorističkim knjigama koje imaju i povijesno- dokumentarnu vrijednost.
   Kao član Društva hrvatskih književnika, Fram je i višegodišnji suradnik Međunarodnog časopisa za satiru, humor i karikaturu Nosorog, koji mu je izdao knjigu "Balkanijada ili Idemo u paketu". Aktivan je i na društvenim mrežama (Facebook), te na svom portalu www.framxxl.com kojeg sam kreira i uređuje.