Knjige satire i                humora

Knjige

satire

humora

Možete ih naručiti pouzećem elektroničkom poštom na e-mail:               
                  
                              franjo.martinovic@sk.t-com.hr

Cijena po dogovoru


 
Najnovije digitalno izdanje knjige na CD-u, obračun s balkanskim primitivizmom u Hrvata i šire, 65 str.
 
Knjiga je štampana u redakciji Međunarodnog časopisa za satiru, humor i karikaturu Nosorog,
266 str.
 
 
Zadnje korice knjige Balkanijada ili Idemo u Paketu

AUTOROVA DOPUNJENA BIOGRAFIJA

    Fram je rođen u Cirkusu Croatia. Kaže da se ponovo rodio kad je, kao mlad i neiskusan, počeo pisati za "Hrvatsko slovo".    Informatički "potkovan", vlasnik je ovog portala kojeg sam kreira i uređuje.
    Svojevremeno je pripadao plejadi mladih zagrebačkih humorista i satiričara među kojima su se isticali: Vlado Šimenc, Ivan Boždar, Pajo Kanižaj, Miroslav Dolenec i drugi. 
    Pisao je humoristično-satiričke uratke koje je objavljivao u gotovo svim medijima bivše ex JU države. Osim toga pisao je za djecu i mladež, a bavio se ozbiljnim, istraživačkim novinarskim i književnim radom pišući reportaže, priče, feljtone, komentare i t.d.
    Dugo vremena tražio je valjane razloge za izdavanje ili izdaju knjiga, pa je zaključio da riječ "izdaja" u državi ima široko značenje - izdaju se tajne, prijatelji, lažne svjedodžbe, rješenja, novčanice, isprave etc.
    Prevagnuli su razlozi "za", jer pored tolikih izdaja, knjiga koja se izdaje ne može biti veleizdaja, bez obzira na nakladu..
Autor je zapaženih knjiga: Vašar humora i satire, Selski divani, Evropsko selo roda Rvacka, Cirkus Croatia, Hrvatski lonac iz balkanske krčme, Brzojavi i brzoglasi iz Cirkusa, Balkanijada ili Idemo u Paketu, te drugih. Neke su doživjele i više izdanja, uvrštene među hitove koji se u suvremenoj Hrvatskoj guraju "pod tepih" i u medijsku izolaciju.
    Knjige "Brzojavi i brzoglasi iz Cirkusa " i "Balkanijada ili Idemo u Paketu", koje su nedavno izašle iz tiska, zapravo su humorističko-satirični prikazi balkanske zbilje, s naglaskom na zbivanjima u Hrvatskoj koja se koncenzusom našla u Banani, a zna se da od banana najbolje žive oni koji mogu do visokih grana i položaja.
    FRAM je član Društva hrvatskih književnika (DHK). Spočitavali su mu hrvatsku ljevicu, sada desnicu, no on i dalje kao "crveni desničar" frontalno ismijava sve negativnosti jednih i drugih, te se ne smatra pripadnikom niti jedne političke opcije, a svojim oštrim perom i jezikom zamjerio se mnogima, pa je valjda Božjom voljom još među živima.
   U novije vrijeme podosta satira objavio je i u Međunarodnom časopisu za satiru, humor i karikaturu "Nosorog", pa neki drže da je fenomen Balkana, jer su ga tiskali "ustaše", štampali "četnici", a početnici učili od njega kako se piše satira. 
    Kao član Društva hrvatskih književnika (DHK), između ostalog, u tjedniku za kulturu "Hrvatsko slovo" pisao je humorističko-satirične priče iz balkanske zbilje, pa i šire. Samo u "Hrvatskom slovu" objavio ih je preko 270, a objavljivao je i fotomontaže.
   U nemogućnosti da se na pametan način suprotstavi njegovu ubojitu peru, Frama je hrvatska kriminalna bagra, zaposlena po institucijama, proglašavala pokojnim, pokušavala lišiti poslovnih sposobnosti i predlagala prisilnu psihijatrijsku hospitalizaciju, što im nije uspjelo, pa je to ostavilo traga u njegovim satiričko-humorističkim knjigama koje imaju i povijesno-dokumentarnu vrijednost.
    Za Frama bi se moglo reći da je inovator, jer je izmislio nov način nagrađivanja za pisanu riječ u Cirkusu Croatia; umjesto nagrade za životno djelo, Biografija! Kasnije može i Bibliografija! Zato s ponosom ističe da nije dobitnik nagrada i nije oštetio državni proračun!

   Da se ne zaboravi, Fram je autor i najnovije digitalne satiričko-humorističke knjige "Zbrda, zdola" koja čitatelju ostaje u dugom sjećanju, jer se u njoj prepozna.
   Sve donedavno u Hrvatskoj su mu onemogućavali pristup informacijama, ukidajući MAXadsl vezu, pod izgovorom da "nema tehničkih mogućnosti".