Upravo doznadoh da T-com priznaje svoju pogrešku, te radi na povratu Maxadsl veze. Međutim, ono što je zabrinjavajuće, ispada kako u T-comu čine to gotovo redovito kad FRAM u Hrvatskom slovu "ogrebe" kojeg lokalnog šerifa. Slučajno, ili namjerno, možda je ipak preuranjeno donositi zaključke...
Nije slučajno, u Sisku to tako "funkcionira". Pošto su institucije sustava u blokadi, čim nekog ogrebeš, najebeš... Nažalost, sve dok je nedodirljivih, kao što je Đuro Brodarac i njemu sličnih...
Nakon svega ostaje gorak okus istine. Nazvao gospodin iz T-coma (broj 031800800. 6. ožujak 2010., sati 12,53) i pita - slaže li se FRAM da mu Maxadsl vezu vrate? Pita FRAM: - A tko vam je dozvolio da vezu isključite? - Vi ste svojevremeno prigovarali sporosti veze - reče glas iz T-coma. - U redu, ali sam je koristio skoro 2 godine i ostvario s njom brdo prometa. Tko vam je rekao i tko vam je dozvolio da je isključite? - opet će FRAM Slažete li se da vam ju vratimo? Naravno, slažem se, ali mi je nemojte ponovo uvoditi i ne šaljite mi novi router, jer ih imam već tri... Ni nove podatke, jer FRAM ne mijenja tako olako stranke, ni operatere... I nije praznovjeran, ali ovakve zgode s T-comom dešavaju mu se u pravilu uvijek kad u Hrvatskom slovu, ili na ovom portalu "ogrebe" nekog lokalnog šerifa poput Đure Brodarca i državnog odvjetnika Stipe Zvrndoljaka. O novoj Vladi FRAM je počeo tek razmiljati... P.S. Ako ni nakon ovoga nitko ne frkne iz T-coma, reći će netko: - Dosta mi je T-coma, idem doma.
Neće nitko nikud frknuti, jer su svi dobro umreženi. Uostalom i fram to jako dobro zna, jer se to može iščitati i iz njegove naslovne priče "Pravna država", od koje nema ni p...
Zamislite još i ovaj bezobrazluk. Framu je Maxadsl veza drugiput ukinuta još 19 veljače 2010., bez ikakvog objašnjenja, a sada 10. ožujka 2010., prema informacijama iz T-coma, veza je vraćena, ali se ne može konzumirati, jer se još uvijek čeka njena aktivacija. Kako to protumačiti? Pošto su u T-comu svjesni činjenice da su pojedinci iz tehničke službe postupili nezakonito, pa čak i kriminalno, sad čekaju odgovor nalogodavca i naputak kako da postupe. Polako, treba ljudima vremena da se osvijeste i shvate kako nemaju više monopol na telekomunikacijama, kao na nekim kupljenim lokalnim medijima. Kao što vidite, Framov Cirkus ide dalje i bez Maxadsl-a...
To su obične provokacije, idu ciljano na to da netko popizdi, pa da mu se prišije kako je paranoičan, pa reagira bez razloga, a onda se protiv njega poduzmu neke druge mjere. No FRAM je dovoljno pametan da sve to ignorira i preda onom zagrebačkom odvjetniku koji se i ranije nudio kako će istjerati naknadu štete. Kao što vidim, cirkus ide dalje...
Maxadsl veza Framu je jučer 12. ožujka ponovo aktivirana. Da li je tu kraj priče i zašto je Fram gotovo mjesec dana bio bez veze i bez ikakvog objašnjenja od strane T-coma?? To je pitanje na koje će se teško odgovoriti... P.S. I to je već drugi ili treći put kako se netko iz T-coma na nezakonit način poigrava i zlouporabi svoje poslovne sposobnosti kojih bi ga zacijelo trebalo lišiti...
Pitam se, pitam, zašto u cijelom selu gori vanjska rasvjeta ispred svih kuća, osim ispred Framove. Zašto je samo ispred njegove kuće pregorjela žarulja na betonskom stupu javne rasvjete!? Namjerno, ili slučajno?
Nije slučajno. Hadezenjare kojima se Fram zamjerio svojim pisanjima rade i na održavanju javne rasvjete, kao i na lokalnoj centrali za spanja je internet. Zato je framu uskraćena javna rasveta, a ima i najsporiji masadesel..
Znanja i ravnanja radi Framu je jučer vraćena javna rasvjeta. Valjda mu je to opomena da u kolumni Hrvatskog slova "Iz Cirkusa" više ne spominje lokalne šerife... jer bi u protivnom mogao ostati u mraku (vanjske rasvjete) i bez Maxadsl veze...